facebook marketing

Selamat tinggal Facebook !

gty_facebook_silhouette_nt_130815_16x9_992

Selamat tinggal facebook? Apakah saya benar..? Ramai orang akan kata pemasaran facebook adalah pemasaran terbaik dan kini saya katakan SELAMAT TINGGAL FACEBOOK !!

Ya .

Mahukah anda saya buktikan beberapa perkara yang facebook sebenarnya tidak menguntungkan anda sebagai seorang pengguna biasa?

Pertama sekali saya tidak menafikan sosial network seperti facebook sangat memudahkan hubungan maya sesama manusia lain. Dan ini adalah perkara yang sangat positif dan memberi impak yang baik dalam kehidupan kita seharian.

Tetapi .. ada beberapa perkara yang menguatkan fakta untuk tidak bersama facebook .

 1. Terlalu banyak meluangkan masa ! – Cuba lihat semula seharian kehidupan kita, jika dikira semula, berapa lama kita menghadap komputer untuk melayan facebook. Ada yang sampai 12 jam mengadap facebook.
 2. Terlalu cepat sangat update – Bayangkan setiap sejam paling kurang rakan-rakan di facebook akan update satu status baru. Kalau rakan anda ada 2000, maka ada 2000 status baru diupdate.
 3. Kurangkan produktiviti anda – Melayan facebook lama sangat menyebabkan kita kurang melakukan perkara lain. Manusia kerja banyak .. dan kerja yang banyak itu mereka layan di hadapan laman sosial facebook.

Ok.

Itu dari sudut pandangan seorang pengguna biasa tegar facebook. Bagaimana pula dengan usahawan internet?

Maka dengan ini..

Ini adalah peluang anda sebenarnya. Peluang terbesar anda untuk menjana lebihan RM didalam akaun bank anda.

Oleh itu, saya ingin mencabar diri ini dengan entri kali ini. Saya akan mengurangkan penggunaan facebook sebagai pengguna biasa atau dengan erti kata lain “Selamat tinggal facebook”.

[alert-success] CABARAN DITERIMA. [/alert-success]

Similar Posts

4 Comments

 1. saya tidak setuju, tapi, jika saudara boleh buktikan , saya ingin berjumpa face to face.
  let me know . 012-4911123 tq

  1. setuju atau tidak adalah hak mutlak semua usahawan … kerana ini hanya pandangan peribadi sahaja. Lain orang , lain caranya.. jika mahu bertemu tiada masalah tuan.

 2. ok baik . terima kasih . saya akan hubungi saudara . maybe early january .
  Insha Allah. Saya di shah alam sahaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *